Асад перейшов усі червоні лінії – Білий дім

Асад перейшов усі червоні лінії – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США називає загострення ситуації в Алеппо "звірством", покладаючи провину на Башара Асада й країни, що підтримують його, та вимагає негайного припинення вогню й доступу гуманітарної допомоги цивільним.

Про це заявив у середу під час прес-конференції речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, режим Асада продемонстрував, що вони перейшли всі лінії для досягнення своїх цілей. І це, очевидно, включає порочну тактику на кшталт створення штучного голоду для невинних цивільних осіб, бомбардування лікарень і дитячих майданчиків, удари по ним", - наголосив представник адміністрації президента США.

Він підкреслив, що ці "звірства" мають припинитися, адресувавши заклик також тим країнам, які підтримують кривавий режим Асада. За його словами, офіційний Вашингтон "глибоко стурбований" триваючим хаосом в Алеппо, де цивільне населення винищують урядовими силами режиму Сирії "за сприяння та підбурювання з боку російської та іранської сторін".

"Ідея, що ви могли би наносити удари по дитячих майданчиках в надії на те, що так ви переконаєте людей здатися, бо ви вбили їхніх дітей... Який хворий розум дійде до такої стратегії? І які цивілізовані підтримуватимуть цю тактику? Але це те, що робить Росія", - зауважив Ернест.

Він наголосив, що американська сторона "наполегливо працює через різні дипломатичні канали", щоб добитися мирного рішення ситуації.

 Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-