Названа головна причина залізничної катастрофи в Болгарії

Названа головна причина залізничної катастрофи в Болгарії

Укрінформ
Головною причиною залізничної катастрофи в селі Хитрино Шуменської області на північному сході Болгарії стало перевищення швидкісного режиму.

Про це заявив генпрокурор Болгарії Сотір Цацаров, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Слідчим вдалося встановити, що залізничний потяг рухався з випередженням графіку. Він повинен був прибути на вокзал до Хитрино о 6:02 годині ранку, проте, за розрахунками фахівців, якби не сталася катастрофа, потяг  міг прибути на станцію набагато раніше передбаченого графіком часу", - зазначив Цацаров.

Він підкреслив також, що слідчі продовжують ще працювати з "чорними ящиками", що були вилучені з двох локомотивів залізничного потягу.

Слідчі заходи, за словами Цацарова, у тому числі опитування свідків, тривають.

Як повідомляв Укрінформ, в суботу уранці, 10 грудня,  неподалік від села Хитрино вибухнула цистерна зі зрідженим газом одного із залізничних потягів. В результаті вибуху вісім чоловік загинуло, близько 30 знаходяться в лікарнях з травмами різного ступеня тяжкості.

Для усунення наслідків катастрофи уряд Болгарії вже виділив фінансову допомогу у розмірі 5 мільйонів євро. Ще 10 мільйонів євро місцева влада в Хитрино отримає безпосередньо від Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-