У Македонії на виборах перемагає правляча партія

У Македонії на виборах перемагає правляча партія

Укрінформ
На парламентських виборах у Македонії, згідно з попередніми результатами, лідирує націонал-консервативна партія колишнього прем'єр-міністра Миколи Груевского.

Як повідомила Центральна виборча комісія в Скоп'є, за результатами підрахунку третини виборчих бюлетенів, правляча "Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія македонської національної єдності (ВМРО-ДПМНЄ) набирає 41 відсоток голосів.

За Соціал-демократичний союз Македонії (СДСМ), очолюваний опозиційним лідером Зораном Заєвим, проголосували близько 36,6 відсотка виборців.

Дострокові вибори в македонський парламент, спочатку призначені на 24 квітня 2016 року, вже двічі переносилися через відмову опозиції брати участь у виборах. Країна перебувала в стані політичної кризи після виборів 2014 року, коли перемогу здобула ВМРО-ДПМНЄ. Опозиція тоді заявила про фальсифікацію результатів голосування і бойкотувала роботу парламенту.

У 2015 році криза поглибилася, коли тодішнього прем'єра Миколу Груевского звинуватили в прослуховуванні 20 тисяч чоловік - глава уряду був змушений піти у відставку, нагадує DW.

Чергове загострення ситуації відбулося в квітні нинішнього року, коли президент Герге Іванов звільнив від переслідування понад півсотні осіб, причетних до прослуховування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-