Румунський парламент - найдорожча адміністративна будівля у світі

Румунський парламент - найдорожча адміністративна будівля у світі

Фото
Укрінформ
Напередодні чергових парламентських виборів у Румунії, які пройдуть у неділю, 11 грудня, місцеві ЗМІ нагадують громадянам, що будівля румунського парламенту - найдорожча і друга за величиною адміністративна споруда у світі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Будівництво парламенту Румунії, яке за своєю площею поступається лише будівлі Пентагону, розпочалося у 1984 році і завершилося у 1997-му. Над його спорудою працювали близько 700 архітекторів.

Загальна вартість будівлі становить близько трьох мільярдів євро.

Румунський парламент розташований на площі 365 тисяч квадратних метрів, він має більше тисячі приміщень, довжина будівлі становить 270 метрів, а його ширина - 245. Висота - 84 метри, ще на 90 метрів будова йде під землю.

Приміщення румунського парламенту освітлюють 2800 канделябрів, а загальна площа килимів, постелених усередині будівлі, становить 220 тисяч квадратних метрів.

При спорудженні було використано більше мільйона кубічних метрів мармуру, а у будівельних і опоряджувальних роботах взяли участь понад 100 тисяч фахівців.

Палац побудований на пагорбі Спірій, який для цього був частково зруйнований. Будівництво також призвело до знищення п'ятої частини історичного центру міста і викликало численні протести через руйновання багатьох церков. Будівництво майже завершилося до часу повалення і страти Чаушеску в 1989 році. Але деякі недоробки в палаці залишаються і донині, фактично повністю його будівництво і опрядження не завершені.

Фото з сайту парламенту Румунії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-