Нобелівську премію миру вручили президентові Колумбії

Нобелівську премію миру вручили президентові Колумбії

Укрінформ
У міській ратуші столиці Норвегії Осло в суботу проходить урочисте нагородження Нобелівської премії миру. Її вручають президентові Колумбії Хуану Мануелю Сантосу за зусилля щодо завершення громадянської війни, яка тривала більше півстоліття.

Про це повідомляє DW.

Серед присутніх у залі - король Норвегії Харальд V і його дружина королева Соня, інші члени королівської сім'ї, члени норвезького уряду й парламенту, дипломати, почесні гості та члени делегації, що супроводжує лауреата. Церемонію транслюють норвезьке й шведське телебачення.

Приймаючи нагороду, лауреат назвав премію "даром з небес" і присвятив її усім колумбійцям, у тому числі - потерпілим від 50-річного військового конфлікту. "Війна, яка принесла стільки страждань і горя всім людям в усіх куточках нашої прекрасної країни, нарешті, завершилася", - сказав Сантос у своїй Нобелівській промові.

Окрім медалі президент Колумбії отримав грошову нагороду у вісім мільйонів  шведських крон (близько 825 тисяч євро). За його словами, всі кошти підуть на підтримку жертв громадянської війни.

Церемонія вручення Нобелівських премій щороку проводиться 10 грудня у річницю смерті Альфреда Нобеля. Урочисті заходи починаються в Осло, а тривають у Стокгольмі, де вручаються нагороди з фізики, медицини, літератури та хімії.

Фото: vesti.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-