Генасамблея ООН закликає негайно припинити бойові дії у Сирії

Генасамблея ООН закликає негайно припинити бойові дії у Сирії

Резолюція
Укрінформ
Генеральна асамблея ООН 9 грудня переважною більшість голосів ухвалила резолюцію із закликом негайно припинити бойові дії у Сирії, забезпечити невідкладну доставку гуманітарної допомоги жителям країни, а також зняти облогу всіх міст, включаючи Алеппо.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Документ підготувала Канада. Резолюції Генеральної асамблеї ООН не носять обов’язкового характеру, але мають значну політичну вагу", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, сирійські урядові сили і їхні союзники продовжують операцію з наступу на утримувані повстанцями райони міста Алеппо. Очевидці і спостерігачі 9 грудня повідомляють про обстріл і повітряні удари по утримуваних повстанцями територіях, незважаючи на повідомлення Росії, яка 8 грудня заявила про припинення наступу для евакуації цивільних.

Сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, заявляють з посиланням на інформаторів у місті, що ракетні удари уряду фіксували протягом ночі і вранці 9 грудня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 8 грудня оголосив, що сирійські сили "зупинили" операцію в східному Алеппо, через евакуацію цивільних.

Водночас 9 грудня Лавров повідомив, що урядові сили в Сирії відновили бої "після гуманітарної паузи" і що атаки триватимуть доти, поки "бандити все ще будуть в Алеппо".

В ООН повідомляють, що наразі в оточеній частині сирійського Алеппо перебувають близько 100 тисяч людей.

За останні тижні сирійські урядові сили відбили в повстанців близько 75% території східного Алеппо. Повстанці контролювали східну частину міста від 2012 року.

Росія надає військову і дипломатичну підтримку Асада упродовж всього 5-річного конфлікту, який почався в 2011 році з силового розгону урядом протестувальників і переріс у громадянську війну, внаслідок якої загинули понад 250 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-