У Білорусі заарештували двох журналістів, які працювали на путінпроп

У Білорусі заарештували двох журналістів, які працювали на путінпроп

Укрінформ
У Білорусі заарештували двох людей, які писали для російських ЗМІ, за розпалювання ворожнечі.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Слідчим комітетом Білорусі розслідуються кримінальні справи, порушені за ст. 130 Кримінального кодексу. Підставою для порушення кримінальних справ послужили звернення, що надійшли з Міністерства інформації Білорусі, про проведені Республіканською експертною комісією з оцінки інформаційної продукції на предмет наявності (відсутності) в ній ознак прояву екстремізму експертиз стосовно авторів ресурсів "Регнум", "Лента", "ЕАДейли": Миколи Радова, Павла Юринцева та Алли Бронь. За висновками комісії, у діях названих авторів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 130 Кримінального кодексу Білорусі (розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що за псевдонімом Алла Бронь ховається Димитрій Алімкін, мешканець Бреста, який працює сторожем в одному із закладів освіти міста, а за псевдонімами Павло Юринцев і Микола Радов - Юрій Павловець, викладач БДУІР. "Також було встановлено, що ці особи за вказівкою шеф-редактора ІА "Регнум" Юрія Баранчика, громадянина Республіки Білорусь, що проживає постійно в Москві, готували публікації за грошові винагороди", - наголошується в повідомленні.

У підозрюваних провели обшуки, в ході яких "отримані дані про причетність зазначених осіб до протиправної діяльності і отримання ними грошових винагород (у тому числі за допомогою переказів Western Union з території Російської Федерації) за підготовку замовних публікацій".

Підозрювані затримані та поміщені під варту.

Слідство розглядає питання про злиття даних кримінальних справ в одне провадження, бо підозрювані "діяли групою осіб за єдиним задумом".

Санкція ст. 130 КК РБ передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-