Обама наказав розвідці провести повне розслідування хакерських атак росіян

Обама наказав розвідці провести повне розслідування хакерських атак росіян

Укрінформ
Президент США Барак Обама наказав провести повний огляд хакерських атак з боку Росії, спрямованих на втручання в президентські вибори 2016 року.

Про це заявила у п'ятницю радник президента США з питань національної безпеки і боротьбі з тероризмом Ліза Монако, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент доручив розвідувальному співтовариству провести повний огляд того, що сталося під час виборчого процесу 2016 року", - зазначила представник Білого дому під час зустрічі з журналістами.

Вона звернула увагу, що це рішення було прийнято в рамках зусиль щодо повідомлення Конгресу про загрози, які мали місце під час кампанії. З огляду на те, що сенатори-демократи раніше закликали президента розсекретити дані розвідки щодо дій Росії, представниця адміністрації сказала, що уряд при цьому враховує можливі наслідки публічного оприлюднення такої інформації. За її словами, неможна допустити розкриття джерел і методів розвідки, що може ускладнили здатність США визначати подібні загрози в майбутньому.

При цьому Монако підтвердила, що президент Обама наказав завершити огляд хакерських нападів з боку Росії до інавгурації обраного президента США Дональда Трампа, яка має відбутися до 20 січня. "Він (Обама – ред.) очікує отримати звіт перед ним лишити офіс", - зауважила представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, президент США публічно звинуватив російський уряд у кібератаках у період проведення президентської кампанії у США. Заява американського лідера грунтувалась на висновках розвідувального співтовариства, де вказувалось, що Росія намагалася вплинути на результат виборів, зокрема, зламавши доступ до серверів Національного комітету Демократичної партії та інших державних інституцій.

Фото: Facebook/The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-