Міністри ОБСЄ не змогли узгодити спільну декларацію

Міністри ОБСЄ не змогли узгодити спільну декларацію

Укрінформ
Глави МЗС ОБСЄ на 23 конференції не змогли узгодити спільну декларацію, а в заяві головуючого в ОБСЄ обмежилися загальними формулюваннями.

Документ було представлено у кінці засідання в Гамбурзі, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Міністри засуджують знехтування міжнародного права і загальних правил і організацій між країнами-членами ОБСЄ", - йдеться в заяві.

Два його пункти з 15 присвячені Україні. "Що стосується кризи в Україні і навколо неї, міністри закликали усі сторони повністю і всеосяжно виконувати свої зобов'язання", - зазначається в заяві.

При цьому міністри визнали центральну роль, яку ОБСЄ грає в Трибічній контактній групі, і висловили повну підтримку роботі Спеціальної моніторингової місії, зазначивши її вклад у виконання Мінських домовленостей.

Учасники засідання вважають, що ОБСЄ продемонструвала здатність швидко відреагувати на кризу. В той же час, збройний конфлікт в Україні показав необхідність удосконалення можливостей Організації дати адекватну відповідь на складні ситуації, що виникають на усіх фазах конфлікту, йдеться в тексті документу.

Як повідомлялося, український міністр Павло Клімкін ще перед початком засідання попередив про те, що Росія блокує прийняття загальної підсумкової декларації.

Фото: @picture-alliance/APA/D. Tatic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-