Журналісти Euronews заявляють про цензуру і недовіру керівництву

Журналісти Euronews заявляють про цензуру і недовіру керівництву

Укрінформ
Журналісти Euronews заявили про цензуру та про недовіру керівництву і вважають, що цей засіб масової інформації вже не можна вважати незалежним та збалансованим.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на EurActiv.com.

"За даними інтернет-опитування, яке було проведене 6 - 7 грудня, із 291 журналіста та технічного фахівця Euronews 205 (або 70,4%) заявили, що не довіряють керівництву компанії і лише 34 (або 11,7%) підтвердили свою довіру керівництву, 52 працівники (або 17,9%) не висловили свою думку з цього приводу", - зазначається у повідомленні.

Як повідомив один із журналістів Euronews на умовах анонімності, їм не дозволяють критикувати Туреччину після провалу перевороту 15 липня, а також жорстку політику Росії щодо її сусідів та членів Євросоюзу.

У цьому зв'язку профспілка Force Ouvriere ухвалила заяву, у якій зазначається, що Euronews наразі вже не є організацією з європейським підходом та європейським баченням свого майбутнього, що мало би бути само собою зрозумілим для такого каналу.

Видання також нагадує, що коли олігарх Дмитро Фірташ, який придбав українську службу Euronews у березні 2015 року, вирішив відмовитись від її фінансування, це спричинило черговий скандал через відмову Російської служби надати робочі місця журналістам з Української служби на порушення французького законодавства про працю.

У лютому 2015 року 53% акцій Euronews придбав єгипетський мільярдер Савіріс. Останнім часом з'явилися повідомлення про переговори американської NBC News, яка планує придбати частки у 15% і 30% у Euronews. Водночас Савіріс планує залишатися власником контрольного пакету акцій.

Нагадаємо, 10 жовтня повідомлялося, що Російська служба французької телекомпанії Euronews відмовилася надавати робочі місця журналістам з Української служби новин.

Журналісти стверджують, що не пропонувати вакансії в компанії людям, яких скоротили - це явне порушення французького трудового законодавства, не кажучи вже про етичну відповідальність компанії щодо людей, які тут працюють більше п'яти років.

Однак адміністрація відповіла, що українські журналісти не можуть працювати в Російській службі, "тому що їх культурний фон дуже різний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-