В ООН кажуть, що сотні людей зі східного Алеппо зникли безвісти

В ООН кажуть, що сотні людей зі східного Алеппо зникли безвісти

Укрінформ
Згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), зі східної частини Алеппо зникли безвісти сотні людей після того, як залишили контрольовані повстанцями райони.

Про це повідомляє Reuters.

“За словами прес-секретаря управління Руперта Колвілла, до УВКБ ООН дійшли тривожні сигнали про те, що сотні людей зникли безвісти після того, як перейшли до контрольованих урядом районів”, - йдеться у повідомленні.

"З огляду на жахливу статистику довільних затримань, тортур і зникнень, ми звичайно глибоко стурбовані", - сказав Колвілл.

Представник ООН додав, що близько 100 тисяч цивільних осіб усе ще залишаються на все меншій території міста, підконтрольній опозиції.

За його даними, надходять повідомлення про те, що повстанці заважають деяким цивільним мешканцям втекти до більш безпечних місць, що можна розцінювати як воєнний злочин.

Раніше спеціальний посланник ООН по Сирії Стеффан де Містура заявив, що заява Росії про те, що сирійська армія припиняє активні військові операції в Алеппо, свідчить, що настав час відновити переговори про мирну угоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-