Екс-міністру бюджету Франції дали 3 роки за податкове шахрайство

Екс-міністру бюджету Франції дали 3 роки за податкове шахрайство

Укрінформ
Паризький суд засудив екс-міністра бюджету Франції Жерома Каюзака до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Associated Press

«Колишнього міністра бюджету Франції, який був причетний до одного з найбільших політичних скандалів уряду президента Франції Франсуа Олланда, було засуджено в четвер до трьох років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Суд визнав Каюзака винним в податковому шахрайстві і відмиванні грошей з метою приховування своїх статків в офшорних зонах по всьому світу. 

У суді говорили про те, що екс-міністр вчинив правопорушення "надзвичайної серйозності". 

Як зазначається, Каюзак і його екс-дружина Патрісія Менард впродовж двох десятиліть були власниками незаконних рахунків в іноземних банках. Колишнє подружжя вже заплатило 2,3 млн євро ($2,5 млн) в рахунок сплати податкових заборгованостей, а Менард було засуджено судом до двох років ув'язнення за податкове шахрайство. 

Статки подружжя, які було приховано від податків, оцінили в 3,5 млн євро ($3,8 млн), проте обвинувачі вважають, що воно значно більше. Кошти колишнього подружжя зберігалися на банківських рахунках в Швейцарії, Сінгапурі і британській офшорній зоні острова Мен і, згідно з судовими документами, виводилися через фіктивні компанії в Панамі і на Сейшельських островах.

У вересні цього року Каюзака і Менард звинувачували в тому, що вони "зробили Францію світовим посміховиськом", і називали "видатними шахраями, про яких уряд Франції знав". 

До того як Каюзак став політиком, він володів власною косметичною клінікою з пересадки волосся, яку відкрив разом зі своєю колишньою дружиною, фахівцем-дерматологом, і вважався цілком успішним бізнесменом. Він також консультував найбільші фармацевтичні лабораторії. Після тривалого заперечення шахрайства - впродовж багатьох місяців - 64-річний Каюзак в підсумку визнав свою провину.

Тепер йому також заборонено балотуватися на виборах впродовж п'яти років.

Фото: Telegraf-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-