МЗС Канади відреагувало на вихід Росії з угод щодо контролю за озброєнням

МЗС Канади відреагувало на вихід Росії з угод щодо контролю за озброєнням

Укрінформ
Канада із сумом сприйняла рішення Росії припинити участь в угодах з контролю за озброєнням.

Про це під час свого виступу на саміті міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ заявив глава МЗС Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Контроль над озброєнням, прозорість та зміцнення довіри – є страховкою європейської безпеки. Через це ми із жалем сприйняли відмову Росії від повної реалізації чинних угод із контролю над озброєнням, особливо вихід із Договору про звичайні збройні сили в Європі», - сказав Діон.

Він наголосив, що протягом багатьох десятиліть саме механізм міжнародних угод щодо контролю над озброєнням був ключовими у підтримці стабільності у світі, незважаючи на глибокі геополітичні зміни в Європі. «Хоча вони й потребували оновлення, чинна законодавча база – Віденський документ, Угода про відкрите небо та Договір про звичайні збройні сили в Європі – впливали на міждержавні відносини, забезпечуючи передбачуваність та прозорість у військових діях в Європі», - зазначив дипломат.

Нагадаємо: з 11 березня минулого року Російська Федерація призупинила участь у засіданнях спільної контактної групи щодо Договору про звичайні збройні сили в Європі. Таким чином оголошене Росією в 2007 році призупинення дії ДЗЗСЄ стало повним.

Договір про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) був підписаний 19 листопада 1990 року в Парижі повноважними представниками шістнадцяти держав-учасниць НАТО і шести держав - учасниць Організації Варшавського договору. 13 липня 2007 року Володимир Путін підписав Указ «Про припинення Російською Федерацією дії Договору про звичайні збройні сили в Європі і пов'язаних з ним міжнародних договорів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-