Канада занепокоєна станом демократичних свобод у Європі

Канада занепокоєна станом демократичних свобод у Європі

Укрінформ
Канада стурбована через випадки порушення прав людини та утиски принципів демократії у Європі.

Про це під час свого виступу на саміті міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ заявив глава МЗС Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша спільна відданість правам людини та демократичним принципам служить клеєм, який тримає нас разом. Через це Канада стурбована шкідливою поведінкою у регіоні ОБСЄ», - сказав Діон.

Він також закликав поважати принципів різноманітності та включення. «У час, коли нашим регіоном гуляють вітри недовіри, страху та навіть ксенофобії, ми повинні зберігати віру у ці принципи. Досвід Канади свідчить, що різноманітність є джерелом сили, а не слабкості», - зазначив дипломат.

За його словами, вільні громадян, спроможні демократичним чином брати участь в ухваленні рішень, формують значно безпечніші суспільства. «Коли усі громадяни відчувають, що мають голос та можуть долучитися до демократичного ухвалення рішень, коли вони усвідомлюють спроможність зробити внесок до громадського, економічного та культурного життя своєї громади та держави – таке суспільство комфортніше, менш вразливе до виникнення екстремізму і, в кінцевому рахунку, – безпечніше», - підсумував Діон.

Нагадаємо: дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ проходить у німецькому Гамбурзі. Організація із безпеки та співробітництва в Європі – це найбільша в світі регіональна організація, яка опікується питаннями безпеки. Її членами є 57 держав, розташованих у Північній Америці, Європі та Центральній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-