США, Росія і Франція закликали Баку і Єреван провести мирні переговори

США, Росія і Франція закликали Баку і Єреван провести мирні переговори

Укрінформ
Країни-співголови Мінської групи – Сполучені Штати, Росія і Франція – випустили спільну заяву глав закордонних відомств, яка містить занепокоєння у зв'язку з ескалацією насильства в Нагірному Карабаху та заклик до президентів Азербайджану і Вірменії провести мирні переговори

Текст спільної заяви оприлюднив у четвер Державний департамент США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Країни-співголови (Мінської групи – ред.) готові провести зустріч президентів Вірменії і Азербайджану, коли вони будуть готові. Ми твердо переконані, що президенти повинні долучитися до переговорів у дусі доброї волі при першій же можливості", - йдеться в документі.

При цьому підкреслюється, що безперервний і прямий діалог між президентами під егідою співголів Мінської групи "залишається одним із найважливіших елементів зміцнення довіри та просування мирного процесу".

У заяві також висловлюється занепокоєння у зв'язку з ескалацією насильство вздовж лінії кордону та нагадується, що врегулювання Нагірно-Карабахського конфлікту має засновуватися на основних принципах Гельсінського Заключного акту.

"Наші країни продовжуватимуть працювати в тісному контакті зі сторонами, і ми закликаємо їх повною мірою використовувати сприяння співголів Мінської групи, які виступають у якості посередників", - наголошується в спільній заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-