США продовжать захищати громадянське суспільство в Європі і Азії – Керрі

США продовжать захищати громадянське суспільство в Європі і Азії – Керрі

Укрінформ
Сполучені Штати й надалі проявлятимуть активну позицію на захист відкритої діяльності громадянського суспільства у країнах Європи й Центральної Азії.

На цьому наголосив під час зустрічі в четвер у Гамбурзі з активістами з цих регіонів державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Керрі підтвердив, що Сполучені Штати й надалі висловлюватимуть стурбованість щодо скорочення простору для активності громадянського суспільства через введення обмежувальних законів і практики", - повідомили з цього приводу в Державному департаменті США.

Йдеться, в тому числі, про хибну класифікацію неурядових організацій як "іноземних агентів", а також застосування національного законодавства щодо боротьби з екстремізмом, щоб переслідувати мирних членів релігійних і етнічних груп, а також інакомислячих осіб.

Повідомляється, що на зустрічі з Джоном Керрі були присутні активісти з Азербайджану, Угорщини, Казахстану, Киргизстану, Росії, Таджикистану й України, в тому числі Криму. Вони звернули увагу на конкретні випадки, що викликають занепокоєння у їхніх країнах та регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-