Держдеп уточнив, якої домовленості досягли США і Росія щодо Алеппо

Держдеп уточнив, якої домовленості досягли США і Росія щодо Алеппо

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США і РФ Джон Керрі і Сергій Лавров домовились продовжувати переговори щодо припинення вогню в сирійському Алеппо та доступу для гуманітарних вантажів.

Таке роз'яснення дала в четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вони (держсекретар Керрі і міністр Лавров – ред.) домовилися продовжити переговори про створення основи для припинення вогню, що дозволить доставити допомогу – дуже необхідну гуманітарну допомоги – а також (надати – ред.) безпечний відхід тим, хто бажає лишити місто", - зауважила представник Держдепу.

Трюдо також повідомила, що зараз відбувається робота над практичними аспектами технічних дискусій, які мають відбутися в суботу в Женеві. Більш детально про це буде повідомлено пізніше, сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в четвер міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що сирійська армія призупинила бойові дії в Східному Алеппо, для реалізації "найбільшої за весь цей час операції з виведення бажаючих мирних жителів". При цьому, російський міністр уточнив, що йдеться про 8 тис. людей.

Американські і російські військові й дипломати запланували у цьому зв'язку провести переговори 10 грудня в Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-