Росія відправила до Сирії

Росія відправила до Сирії "чеченський" загін спецпризначення - ЗМІ

Відео
Укрінформ
Міноборони Росії відправило в Сирію зведений загін, що складається з бійців батальйонів спеціального призначення "Схід" і "Захід".

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерела.

"Схід" і "Захід" дислокуються в Чеченській республіці і комплектуються у тому числі з місцевих жителів, тому неофіційно називаються "чеченським загоном спеціального призначення", - йдеться в повідомленні.

Раніше в Інтернеті з'явилося відео з церемонії відправлення, що відбулася в Ханкалі. Джерело підтвердило достовірність кадрів і звернуло увагу на те, що чеченські військовослужбовці гладенько поголені, що "не є для них типовим".

Як пояснило джерело видання, це зроблено, щоб відрізнити російських військових від чеченців, які воюють на боці терористичної організації "Ісламська держава".

Передбачається, що зведений загін виконуватиме функції військової поліції, охоронятиме російську авіабазу Хмеймім і діятиме виключно на територіях, звільнених сирійською армією. До складу загону ввійшли не лише вихідці з Чечні, а й їхні товариші по службі інших національностей.

"Про це свідчить те, що проводжати військових прийшов не лише муфтій Чечні Салах Межиєв, а й православний священик", - пише "Комерсант".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-