Сирія та Росія не припинять бомбардувати Алеппо

Сирія та Росія не припинять бомбардувати Алеппо

Укрінформ
Сирійські та російські лідери відкинули прохання повстанських сил і західних держав припинити вогонь в Алеппо з гуманітарних міркувань.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Президент Сирії Башар Асад підтвердив повідомлення незалежних спостерігачів і засобів інформації, що урядові сили близькі до повного контролю над містом, включно зі східною частиною Алеппо.

"Це не означатиме кінець війни в Сирії. Але це буде величезним кроком на шляху до цієї мети", – сказав Асад газеті "Аль-Ватан" в інтерв’ю, яке повністю має бути опубліковане 8 грудня.

Він підтвердив, що проводить щоденні консультації з Росією: "Жодне рішення не ухвалюється без дискусій між двома країнами".

Як повідомлялося, напередодні лідери Німеччини, Франції, Італії, США, Канади і Британії закликали до негайного припинення вогню в сирійському місті Алеппо, засудивши Росію та Іран за підтримку режиму президента Сирії Асада та пригрозивши розглянути додаткові санкції.

Сирійська урядова армія і союзні війська 7 грудня встановили повний контроль над Старим містом в Алеппо, раніше контрольованим повстанцями. Тепер, за підрахунками спостерігачів, лояльні президентові Асаду сили контролюють близько 80% східної частини Алеппо.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-