Зять Ердогана причетний до фабрикування новин про Гюлена у США - ЗМІ

Зять Ердогана причетний до фабрикування новин про Гюлена у США - ЗМІ

Укрінформ
Після опублікування на сайті Wikileaks електронних листів зятя президента Туреччини Берата Албайрака виявилося, що він причетний до фабрикування новин у США про опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє видання Turkish Minute.

«Витік інформації з електронної пошти Берата Албайрака, зятя президента Реджепа Тайїпа Ердогана, який є міністром енергетики Туреччини, засвідчує, що він причетний до фабрикування новин за допомогою проурядових людей у США для того, щоб зганьбити рух Гюлена в засобах масової інформації США», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначають ЗМІ, про причетність зятя Ердогана свідчить лист від Халіла Данішмаза, виконавчого директора проурядового турецького "Фонду спадщини", аналітичного центру проурядової "Партії справедливості і розвитку" у США. Він написав Албайраку: "Наступна історія наша" та передав новину про рух Гюлена, яка була опублікована на вебсайті Daily Caller у листопаді 2015 року.

Крім того, йдеться про новину, написану Чаком Россом, під назвою "Послідовники таємничого турецького ісламського священнослужителя спонсорували кампанію Гілларі та сімейну благодійність". У статті стверджується, що бізнесмен, близький до Гюлена, натхненний його рухом, пожертвував від $500 тисяч і $1 млн Фонду Клінтон на її передвиборну кампанію.

Після того, як турецька марксистська хакерська група RedHack розкрила зміст електронних листів Албайрака, було виявлено, що Данішмаз був одним із провладних турецьких діячів у США, які тісно співпрацювали з Албайраком над тим, щоб зганьбити Гюлена, якого турецький уряд та президента Туреччини Ердоган звинувачують в організації держперевороту 15 липня.

Як зазначається, сайт WikiLeaks у понеділок опублікував електронні листи з особистої поштової скриньки Албайрака. Архів містить 57 тисяч 934 листа.

Раніше міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг висловив сподівання, що обраний президент США Дональд Трамп видасть турецькій владі Гюлена, який живе в добровільному вигнанні в Америці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-