Росія намагається

Росія намагається "прив'язати" Молдову до СНД - політолог

Укрінформ
Мета підписаного днями між Росією і Молдовою Плану дій щодо розвитку торгово-економічних відносин - прив'язати Молдову до СНД на противагу європейській інтеграції.

Таку думку висловив молдавський політичний аналітик Діонісій Ченуше, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Росія намагається використати всі можливості, щоб утримати Молдову у сфері свого впливу за допомогою СНД. До такого висновку можна прийти, проаналізувавши підписаний нещодавно молдавсько-російський План дій щодо розвитку торгово-економічних відносин", - зазначив Ченуше.

Аналітик стверджує, що згаданий План дій було розроблено непрозоро, документ так і не було оприлюднено після його підписання в Москві. Подив, на думку Ченуше, викликає і те, що цей документ було підписано саме в той день (29 листопада), коли представники влади Молдови обговорювали в Брюсселі питання поглиблення реформ, передбачених Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

Експерт не виключає також, що підписання документа про розвиток торговельно-економічних відносин між Молдовою та Росією є частиною нової зовнішньополітичної концепції Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада віце-прем'єри Молдови та Росії підписали в Москві План дій з розвитку торговельно-економічних відносин між двома країнами на 2017 рік. Документом передбачено розширення співробітництва в транспортній сфері, зняття обмежень на постачання молдавської плодоовочевої та алкогольної продукції в Росію, а також підписання Договору про постачання природного газу в Молдову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-