Берлін розкритикував легалізацію Ізраїлем форпостів на західному березі

Берлін розкритикував легалізацію Ізраїлем форпостів на західному березі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ ФРН розкритикувало обговорення ізраїльським парламентом законопроекту для подальшої легалізації незаконних поселень на західному березі річки Іордан. 

Про це заявив в середу у Берліні представник відомства Себастіан Фішер, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Такий закон порушує міжнародне право», - сказав Фішер про закон, який має обговорюватися найближчим часом у першому читанні в Кнесеті. 

Він звернув увагу на неоднократні спроби уряду Ізраїлю і прем'єр-міністра Нетаньягу легалізувати те, «що незаконно навіть з їх власної точки зору». Нинішній законопроект передбачає узаконення поселень заднім числом навіть там, де вони доходять до приватної палестинської землі, зазначив дипломат.

Фішер сказав, що у Берліні «значною мірою стурбовані цим розвитком і з подивом беруть до відома заяви ізраїльських членів уряду в дебатах». Він попередив, що якщо проект буде прийнято в такому вигляді, це «похитне віру в прихильність ізраїльського уряду до вирішення проблеми на основі принципу двох держав». Представник німецького МЗС висловив надію на проведення інтенсивних консультацій і те, що закон все ж не буде ухвалено в нинішньому вигляді.

У понеділок, 5 грудня, Кнесет затвердив в попередньому читанні нову редакцію закону про легалізацію форпостів 60 голосами «за» і 49 «проти». З нової редакції вилучено параграф, який ретроактивно поширює дію закону на форпости, відносно яких вже є рішення БАГАЦ (Вищого суду справедливості) про знос. Якщо закон буде ухвалено, легальний статус отримають 50 форпостів і 4 тисячі будов (3125 - в поселеннях і близько 8800 - у форпостах), буде конфісковано 800 гектарів приватних палестинських земель, а також скасовано укази про припинення робіт і руйнування будинків в поселенських форпостах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-