Рада НАТО-Росія може відбутися у грудні - Ващиковський

Рада НАТО-Росія може відбутися у грудні - Ващиковський

Укрінформ
Засідання Ради НАТО-Росія може відбутися ще до Нового року. Однак ці зустрічі ні до чого не призводять.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, інформує Gazetaprawna.pl.

“Є плани на зустріч ще в цьому місяці”,- заявив Ващиковський.

За його словами, НАТО погодилося відновити контакти в рамках Ради НАТО-Росія, але це не принесло якихось позитивних результатів.

“Росія використовує ці зустрічі, аби пропагувати власну політику. Натомість, ми не бачимо жодного бажання співпрацювати”, - заявив глава МЗС Польщі.

Він зауважив, що Росія по-іншому розуміє термін “консультації”: не як обмін інформацією і думками, а спільне прийняття рішень і дій.

“Поки Росія не є членом НАТО, а ще довго ним не буде, вона немає права спільно з НАТО вирішувати про його дії”,- заявив Ващиковський.

Глава польського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що в НАТО не проти таких зустрічей з Росією, але замислюються над сенсом їх проведення.

“Ми хочемо, щоб такі зустрічі відбувалися циклічно. Натомість, замислюємося: з них виникатиме щось конкретне, чи це буде тільки фікцією, яка підмінятиме реальний діалог, спрямований на з’ясування позицій”, - заявив Ващиковський.

Він наголосив: сьогодні НАТО хоче переконати Росію, що не має проти неї агресивних намірів і не має агресивної доктрини, спрямованої проти якоїсь з країн.

“Якщо ми не переконаємо, то, можливо, Росія переконала б нас, що її дії служать мирним цілям. Поки що ми не бачимо мирних цілей, а бачимо агресивні цілі”,- наголосив Ващиковський.

Він додав, що з 2008 року Росія задіяна вже у третьому за рахунком збройному конфлікті (Грузія, Україна, Сирія – ред.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-