Глава Пентагону назвав відносини з Японією найміцнішими за всю історію

Глава Пентагону назвав відносини з Японією найміцнішими за всю історію

Укрінформ
США і Японія на сьогодні мають найбільш міцне співробітництво в оборонній сфері за всі часи та планують підтримувати його у майбутньому.

Про це заявив глава Пентагону Ештон Картер під час зустрічі в Токіо з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Картер зазначив, що альянс США і Японії є найміцнішими за всю історію. Він подякував прем'єр-міністру Абе за його лідерство й бачення та привітав його майбутній візит на Гаваї для зустрічі з президентом Обамою", - зауважили в оборонному відомстві США.

Сторони зобов'язалися продовжувати зусилля з трансформації двостороннього альянсу шляхом впровадження Принципів співробітництва в оборонній сфері між США і Японією, затверджених у 2015 році. Секретар Картер і прем'єр-міністр Абе підтвердили, що альянс США і Японії залишається непохитним і продовжує служити наріжним каменем миру й безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Під час переговорів у японській столиці обговорювалися питання регіональної безпеки, в тому числі, стійка загроза з боку КНДР, а також проблемні питання в Східному і Південно-Китайському морях. Картер і Абе підтвердили рішучість обох урядів відстоювати принцип свободи судноплавства, а також продовжувати проводити морські операції відповідно до міжнародного права.

Сторони також обмінялися думками щодо створення принципової і всеосяжної мережі безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, щоб включала би зміцнення тристоронньої співпраці з Республікою Корея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-