Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться виїхати з Німеччини

Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться виїхати з Німеччини

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель все ще відмовляється називати верхню межу прийому біженців, але поступово приймає більш жорсткіший тон у своїй політиці.

Свою позицію вона виклала у програмній промові на з'їзді Християнсько-демократичного союзу у вівторок в Ессені, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

«Не всі, хто до нас прибув, зможуть тут залишитися», - наголосила Меркель.

Вона пообіцяла, що «ситуація літа 2015 року не повинна і не може повторитися знову». 

«Це було і є моєю чіткою політичною метою», - додала канцлер. Згідно з уточненими даними, загалом до країни в минулому році прибули 890 тисяч шукачів притулку.

Читайте також: Євросоюз має виробити єдину cистему прийому мігрантів - ООН 

Голова ХДС нагадала, що в 2015 році склалася особлива гуманітарна потреба в прийомі біженців. У цьому контексті вона назвала «ганьбою» те, що досі не вдалося відкрити гуманітарні коридори для Алеппо, і жорстко розкритикувала Росію за підтримку сирійського режиму в атаках на це сирійське місто.

Також голова уряду висловилася на захист угоди між Європейським союзом і Туреччиною щодо мігрантів. «Вона (угода) рятує життя, щодня», - наголосила вона.

Меркель підтвердила готовність балотуватися на новий канцлерський термін, зауваживши, що виборча кампанія в бундестаг у 2017 році буде найскладнішою, принаймні з моменту об'єднання Німеччини.

Серед гостей з'їзду в залі був помічений мер Києва Віталій Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-