Пожежа в Каліфорнії: слідство допускає навмисне вбивство десятків людей

Пожежа в Каліфорнії: слідство допускає навмисне вбивство десятків людей

Укрінформ
Місцева влада американського міста Окленд, де кілька днів тому сталася смертельна пожежа з десятками жертв, допускає можливість навмисного підпалу приміщення, коли в ньому проходив масовий захід.

Про це повідомляє в понеділок центральний американський телеканал новин NBC News.

"Складське приміщення, де в п'ятницю вночі загинули щонайменше 36 осіб у великій пожежі, по суті було "потенційним місцем злочину", - цитує видання представників місцевої влади, які зробили свою заяву після кількох днів розслідувань.

У понеділок під час спеціальної прес-конференції окружний прокурор Ненсі О'Меллі повідомила журналістам, що по цій справі можливе висунення кримінальних звинувачень, але говорити про те, чи це було навмисне вбивство, чи ненавмисний акт, поки що зарано.

"Зараз ми тільки почали наше розслідування... Коли ми дійдемо до моменту прийняття рішення, ми будемо знати, що приймаємо правильне рішення – на підставі доказів, які ми зберемо і представимо", - зауважила О'Меллі. Вона наголосила, що слідство встановлює, чи мають місце злочинні дії у цій справі, і якщо так, хто саме винуватий.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на суботу на складському приміщенні в місті Окленд (штат Каліфорнія, США), переобладнаному під арт-студію під час концерту електронної музики сталася пожежа. Спочатку повідомлялося про дев'ять жертв.

За інформацією пожежного департаменту міста, у арт-центрі були відсутні системи протипожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння. Крім того, в переобладнаному приміщенні мешкали люди, хоча міська влада не давала дозволу на використання будівлі для житла. Пізніше стало відомо, що приміщення було заставлене пальним, через що пожежа швидко поширилась.

За інформацією місцевого пожежного департаменту, на момент інциденту в приміщенні могли перебувати від 50 до 100 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-