Держдеп пояснив, як фейкове Посольство США могло видавати

Держдеп пояснив, як фейкове Посольство США могло видавати "справжні" візи

Укрінформ
Несправжнє Посольство США, яке діяло в Гані під керівництвом злочинного угруповання, не могло видавати діючі візи своїм клієнтам: для цього використовувались вкрадені паспорти з раніше отриманими візами США в них.

Таке роз'яснення ситуації дав у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це була злочинна операція шахраїв, які прикривалися фейковим Посольством США в Гані, в місті Аккра. І, як відомо, воно було закрите. Жодна з віз, яка була отримана там за допомогою цієї злочинної команди, ніколи не була використана для в'їзду до Сполучених Штатів", - заявив представник відомства.

Він пояснив, що шахраї використовували вкрадені закордонні паспорти.

"Невелика кількість цих паспортів – я думаю менше десяти – які були вилучені правоохоронними органами, мали прострочені візи для в'їзду в США", - зауважив представник Держдепу.

За його словами, викритий шахрайський бізнес був приречений, оскільки підробити американську візу "дуже й дуже складно, навіть використовуючи справжні дозволи з чужих паспортів".

"Це документ з високим ступенем захисту, для якого було розроблено багато заходів для того, щоб убезпечити його від підробки", - наголосив офіційний представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, влада Гани викрила фальшиве "посольство США", яке, під керівництвом місцевих кримінальних кіл, протягом десяти років видавало за певну плату своїм клієнтам фальшиві документи. При цьому зазначалося, що клієнти отримували справжні візи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-