США не підтвердили версії Москви про домовленість щодо Алеппо

США не підтвердили версії Москви про домовленість щодо Алеппо

Укрінформ
Державний департамент Сполучених Штатів не підтвердив заяви російського міністра Сергія Лаврова, що він начебто отримав від держсекретаря США Джона Керрі пропозицію з узгодження конкретних маршрутів виходу з Алеппо "всіх без виключення бойовиків".

З відповідною заявою виступив у понеділок на щоденному брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я бачив ці коментарі. Ми не підтверджуємо нічого станом на цей момент", - зауважив представник відомства.

Він наголосив, що американська сторона переймається небезпечною ситуацією в Алеппо та підтвердив, що під час зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у Римі минулої п'ятниці мала місце певна дискусія.

"Мають відбутися технічні переговори впродовж цього тижня, тож ми не можемо нічого підтвердити на цей момент", - підкреслив Тонер.

На прохання роз'яснити ситуацію щодо позицій сторін, представник Держдепу зауважив, що "Росія дуже занепокоєна наявністю бойовиків Ан-Нусра" в місті, тоді як США "стурбовані бомбардуванням цивільного населення в Алеппо".

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США і Росія проведуть консультації, на яких будуть "узгоджені конкретні маршрути й терміни виходу всіх бойовиків зі Східного Алеппо". Це він визначив головною вимогою для того, щоб режим припинення вогню набув чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-