Трамп розширив коло кандидатів на посаду держсекретаря

Трамп розширив коло кандидатів на посаду держсекретаря

Укрінформ
Щонайменше п'ять нових кандидатур на посаду державного секретаря США на додачу до списку "чотирьох фіналістів" розглядатимуться Трампом впродовж наступного тижня.

Про це інформує в понеділок ABC News.

"Обраний президент США Дональд Трамп, прийнявши рішення про розширення кола пошуків на посаду держсекретаря, наразі розглядає список додаткових кандидатів, серед яких - відставний адмірал ВМС, якого Гілларі Клінтон розглядала на пост віце-президента, керівник великої нафтової компанії й колишній яструб у війні в Іраку", - зазначає телеканал.

У матеріалі розкриваються прізвища кандидатів. Серед них: екс-адмірал Джеймс Ставрідіс, екс-губернатор штату Юта Джон Хантсмен, генеральний директор Exxon Mobile Рекс Тіллерсон і колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон, а також сенатор-демократ від Західної Вірджинії Джо Манчін. При цьому повідомляється, що деякі зустрічі обраного президента з кандидатами вже призначені на цей тиждень.

Водночас, зазначається, що колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні, екс-мер Нью-Йорка Руді Джуліані та глава Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин Боб Коркер також залишаються в списку претендентів. Вони вже мали зустрічі з Дональдом Трампом упродовж минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, минулої середи перехідна команда Трампа заявила, що кількість кандидатів на головну посаду в Держдепартаменту США звузилась до чотирьох претендентів.

Фото: Brian Cahn/Zuma Wire  /  źródło: Zuma Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-