Коаліція розгромила командно-штабний вузол ІДІЛ у Сирії

Коаліція розгромила командно-штабний вузол ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Внаслідок ударів Міжнародної коаліції, проведених протягом минулої доби, ліквідовано командно-штабний вузол терористів ІДІЛ на північному сході Сирії, неподалік від кордону з Іраком.

Про це йдеться у щоденному зведенні, оприлюдненому Міністерством оборони США в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Поблизу міста Шададді ударом знищено вузол командно-штабного управління угруповання "Ісламська держава", - поінформували в Пентагоні.

Зазначається, що загалом за минулу добу в Сирії було проведено 11 ударів із застосуванням авіації, у тому числі поблизу населених пунктів Абу-Камаль, Ракка, Айн-Іса, Дейр-ез-Зор і Манбідж. Результатом операцій стало знищення та ураження двох тактичних підрозділів, двох артилерійських систем ІДІЛ, кількох бойових позицій, центру виготовлення зброї та боєприпасів, нафтовидобувної інфраструктури, кількох одиниць бойової та спеціальної техніки.

Водночас, війська Коаліції здійснили десять авіаударів по ІДІЛ на території Іраку. Операції проводилися в районах міст Асад, Башир, Бейджи, Мосул, Ка'яра і Таль-Афар. Більшість ударів припало на Мосул, де визвольні сили проводять сухопутну операцію з повернення контролю над містом, яке бойовики вважають своєю столицею в Іраку. Як уточнили в оборонному відомстві США, нанесення ударів узгоджувалося з іракським урядом.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-