Російського політв’язня Дадіна везуть у колонію в Кірові - ЗМІ

Російського політв’язня Дадіна везуть у колонію в Кірові - ЗМІ

Укрінформ
Першого російського засудженого до позбавлення волі за порушення правил проведення мітингів Ільдара Дадіна етапують в одну з колоній Кіровської області.

Про це інформує "Фонтанка" із посиланням на  джерела у ФСВП Карелії.

"Першого засудженого в РФ за статтею 212.1 (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) КК РФ Ільдара Дадіна етапують в одну з колоній Кіровської області", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що час слідування з Карелії в Кіровську область потягом складає в середньому 14 годин.

У свою чергу дружина Дадіна Анастасія Зотова повідомила "Дождь", що родичам нічого не відомо про те, куди його етапують. Вона розповіла, що мати ув'язненого все ще не одержала офіційний лист про те, що Дадін відбував покарання в Карелії.

Раніше стало відомо, що Ільдар Дадін був етапований з виправної колонії №7 (Карелія) у невідомому напрямку.

Як повідомлялося, 1 листопада Дадін поскаржився на тортури в Сегезькій колонії №7, у якій він відбуває покарання. У колонії почалися перевірки. 17 листопада співробітники ФСВП заявили про бійку опозиціонера з сусідом по камері на побутовому грунті. Дружина Дадіна Анастасія Зотова стверджує, що конфлікт спровокувала адміністрація колонії. За її словами, Ільдар Дадін півроку проведе в одиночній камері, куди його помістили після бійки з іншим ув'язненим.

Європейський парламент, а також російські і міжнародні правозахисні організації наполягають на негайному звільненні Ільдара Дадіна, визнаного політичним в'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-