Індіанці змусили владу США призупинити прокладання нафтопроводу

Індіанці змусили владу США призупинити прокладання нафтопроводу

Відео
Укрінформ
Федеральна влада США висловили готовність розглянути альтернативні маршрути майбутнього нафтопроводу після протестів жителів індіанської резервації.

Як зазначається в заяві інженерного корпусу Армії США, він не буде погоджувати нинішній план прокладки трубопроводу, поки не буде проведена оцінка доцільності його прокладки іншим маршрутом, повідомляє BBC.

Як вважають в інженерному корпусі, це потребуватиме ретельного дослідження потенційного впливу на екологію кожного з пропонованих варіантів маршруту.

Проект трубопроводу довжиною в 1185 км, що веде з Північної Дакоти в Іллінойс, оцінюється в 3,7 млрд доларів. Основна частина нафтопроводу вже побудована. На кордоні Дакоти і Міннесоти трубопровід повинен перетнути річку Міссісіпі, що і стало причиною конфлікту будівельників з жителями місцевої резервації племені Сіу.

Основна претензія активістів полягає в тому, що, прокладена під Міссісіпі, вгору за течією від основної частини резервації, труба буде забруднювати воду в річці. Крім того, кажуть протестувальники, будівництво вже зайшло на священні землі, де Сіу ховають померлих. Активісти наполягають на зміні маршруту прокладки трубопроводу.

Наприкінці листопада між протестувальниками проти прокладки труби і поліцейськими відбулися зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-