У Молдові пропонують перейти до змішаної системи парламентських виборів

У Молдові пропонують перейти до змішаної системи парламентських виборів

Укрінформ
Чергові парламентські вибори в Молдові, заплановані на осінь 2018 року, пропонується проводити за змішаною виборчою системою: половину депутатів (51 з 101) обирати за партійними списками, а решту 50 - за одномандатними округами.

З такою ініціативою виступив лідер правлячої в країні Демократичної партії Маріан Лупу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Поза сумнівом, Демократична партія запропонує парламенту обговорити це питання. Хочу підкреслити, що під час зустрічей з виборцями в рамках президентської кампанії громадяни неодноразово виступали з ініціативою про запровадження змішаної виборчої системи", - зазначив Лупу.

Як повідомлялося, у квітні 2013 року парламент Молдови вже голосував за перехід до змішаної виборчої системи. Закон підтримали тоді 63 депутати парламенту, проте того ж року, через місяць за ініціативою Ліберально-демократичної партії і за підтримки опозиційної Партії комуністів закон був анулюваний.

На думку молдавських експертів у сфері виборчих технологій, запровадження змішаної системи на парламентських виборах може створити сприятливі умови лише для великих політичних партій, тоді як непарламентські партії втрачають усі шанси бути представленими у законодавчому органі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-