ФСБ ліквідувало ватажка російського осередку ІДІЛ

ФСБ ліквідувало ватажка російського осередку ІДІЛ

Укрінформ
У Махачкалі співробітники ФСБ РФ ліквідували ватажка "Вілаята Кавказ" міжнародної терористичної організації "ІДІЛ" Рустама Асельдерова ("Абу Мухаммад") і чотирьох бойовиків з його найближчого оточення.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Федеральної служби безпеки Росії.

Асельдеров був причетний до підготовки і здійснення ряду терактів на території Росії, а також до серії вбивств. 3 грудня в ході спецоперації на території села Талги Ленінського району м. Махачкали було заблоковано приватне домоволодіння, де ховалися терористи.

"У процесі переговорів на пропозицію здатися бойовики відкрили стрілянину з автоматичної зброї по співробітниках правоохоронних органів. У відповідь вогню злочинці отримали поранення, несумісні з життям", - розповіли у ФСБ РФ.

"Серед нейтралізованих бандитів упізнаний ватажок "Вілаята Кавказ" МТЗ "Ісламська держава" Асельдеров Рустам Магомедович, 1981 р. ("Абу Мухаммад") і четверо бойовиків з його найближчого оточення. На місці сутички виявлено та вилучено автоматичну зброю, велику кількість боєприпасів і вибухових речовин", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Асельдеров вперше потрапив у поле зору правоохоронних органів у якості активного пособника дагестанського підпілля навесні 2007 р. В 2009 р. вступив до складу однієї з бандгруп т. н. "центрального сектора". Влітку 2010 р. очолив "кадарскую" бандгруппу і призначений першим заступником ватажка підпілля В. Даудова, після нейтралізації якого в 2012 р. став ватажком дагестанської осередку МТО "Імарат Кавказ".

У 2014 році Асельдеров одним з перших присягнув на вірність "Ісламському державі". "У червні 2015 року представники цієї терористичної організації заявили про створення на території Російської Федерації т.н. "Вілаята Кавказ", який очолив Асельдеров. В його обов'язки входило керівництво злочинною діяльністю на території республіки і організація резонансних терактів в Північно-Кавказькому регіоні і в центральній частині Російської Федерації, в тому числі з використанням терористів-смертників. З вчинених ними терористичних актів найкривавішими вважаються теракти в 2013 році в місті Волгограді в громадському транспорті та на залізничному вокзалі, спричинили за собою численні жертви.

Фото: Комерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-