На Кубі заборонять називати вулиці і ставити пам'ятники на честь Кастро

На Кубі заборонять називати вулиці і ставити пам'ятники на честь Кастро

Укрінформ
На Кубі не будуть називати вулиці на честь померлого Фіделя Кастро або ставити йому пам'ятники, щоб уникнути проявів культу особи.

Як передає BBC, його брат Рауль, який править на острові з 2006 року, пообіцяв, що парламент у свою наступну сесію ухвалить відповідний закон.

Цей закон, заявив брат Фіделя Кастро, заборонить називати на честь покійного вулиці, установи, парки та інші громадські місця, а також зводити на його честь пам'ятки і ставити бюсти.

Ухвалення такого закону було бажанням самого лідера революції, який помер минулого тижня. Як заявив Рауль, Фідель забороняв використовувати своє ім'я і образ і при житті. Саме цим він пояснив порівняно рідкісне використання образу Кастро в комерційних цілях, на відміну, наприклад, від його соратника Ернесто Че Гевари.

На прощанні з Фіделем Кастро в місті Сантьяго-де-Куба присутні кілька колишніх і діючих лідерів держав - президент Болівії Ево Моралес, лідер Нікарагуа Даніель Ортега, венесуельський президент Ніколас Мадуро і колишні президенти Бразилії Лула да Сільва і Ділма Русеф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-