Картер згоден передати Пентагон Джеймсу Маттісу - заява

Картер згоден передати Пентагон Джеймсу Маттісу - заява

Укрінформ
Чинний міністр оборони США Ештон Картер висловив позитивне ставлення до призначення генерала у відставці Джеймса Маттіса на посаду глави Пентагону в наступній адміністрації.

Про це йдеться в короткій заяві Картера, оприлюдненій у п'ятницю ввечері прес-службою міністерства оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я знаю генерала Джима Маттіса протягом багатьох років та дуже поважаю його", - зауважив нинішній глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що продовжуватиме робити все від нього залежне, "щоб допомогти забезпечити плавний перехід у міністерстві оборони".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер стало відомо про рішення обраного президента США Дональда Трампа віддати керівництво Пентагоном генералу Морської піхоти США у відставці Джеймсу Маттісу. Для його остаточного затвердження Конгрес має прийняти окреме рішення, яке зняло б заборону призначати міністром оборони офіцерів, які протягом останніх семи років перебували на військовій службі. Генерал пішов у відставку з посади командувача Центрального командування США в 2013 році.

Джеймс Маттіс відомий як один із найбільш впливових військових керівників свого покоління, якого називали стратегічним мислителем, але водночас звертали увагу на його агресивний стиль спілкування. Після відставки він працював консультантом і науковим співробітником Інституту Гувера – експертної установи при Стенфордському університеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-