Палата представників США прийняла бюджет Пентагону, де визначена підтримка України

Палата представників США прийняла бюджет Пентагону, де визначена підтримка України

Укрінформ
Палата представників США переважною більшістю голосів (375 проти 34) у п'ятницю прийняла закон щодо бюджету Пентагону на 2017 рік, який визначає фінансування оборонного відомства США на загальну суму $618,7 млрд.

Серед іншого, документ передбачає військову допомогу Україні, а також заборону військової співпраці з РФ, поки вона вдається до агресії проти інших країн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати мають продовжувати надавати підтримку зусиллям Уряду України в забезпеченні безпеки у державі; Державній прикордонній службі України, яка потребує необхідного обладнання та технічної допомоги для оборони та моніторингу українських кордонів, а також повної імплементації Мінських домовленостей. Міністерство оборони (США – ред.) має продовжувати роботу з українськими військовими, Нацгвардією і Держприкордонслужбою з метою зміцнення оборони та захисту кордонів від агресії", - зазначається в розділі 1237 документа.

Крім того, закон обмежує військову взаємодію США з Російською Федерацією.

"У 2017 фінансовому році не передбачається жодного фінансування Міністерства оборони на будь-яке двостороннє військове співробітництво між урядом Сполучених Штатів і Російської Федерації", - йдеться законі.

При цьому наголошується, що обмеження діятиме, допоки міністр оборони США і держсекретар, зокрема, не засвідчать відповідним комітетам Конгресу, що Росія припинила окупацію Криму та дотримується умов Мінських домовленостей, передусім, що стосується припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-