Соціологи назвали майбутнього переможця парламентських виборів у Румунії

Соціологи назвали майбутнього переможця парламентських виборів у Румунії

Укрінформ
Представники Соціал-демократичної партії Румунії можуть отримати до 45% голосів на майбутніх 11 грудня парламентських виборах.

Такі дані оприлюднило Агентство соціологічних досліджень Avangarde, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якби наступної неділі відбулися парламентські вибори, 45% громадян готові проголосувати за представників Соціал-демократичної партії, Націонал-ліберальній партії віддають перевагу 27% виборців, а на третьому місце розташовується Союз за порятунок Румунії – близько 8% голосів», - відзначають автори дослідження.

На думку соціологів, до парламенту Румунії можуть потрапити і представники Альянсу лібералів та демократів, партії «Народний рух» екс-президента Траяна Бесеску і Демократичного союзу румунських угорців. За всі ці партії готові проголосувати від 5 до 8% румунських виборців.

Серед лідерів політичних партій Румунії найбільшу популярність має керівник Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня (43%), глава Альянсу лібералів і демократів Келін Попеску Теричану (38%), голова Націонал-ліберальної партії Аліна Горгю (29%) і лідер партії «Народний рух», екс-президент Траян Бесеску (27%).

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 грудня, в Румунії пройдуть чергові парламентські вибори. До двопалатного парламенту країни будуть обрані 466 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-