Сенат США продовжив дію санкцій проти Ірану ще на 10 років

Сенат США продовжив дію санкцій проти Ірану ще на 10 років

Укрінформ
Верхня палату Конгресу США, слідом за нижньою, затвердила одностайним голосуванням рішення про продовження дії санкцій проти Ірану ще на 10 років з метою гарантії виконання Тегераном умов ядерної угоди.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал CNN

"Сенатори схвалили в четвер рішення продовжити на 10 років жорсткі економічні санкції проти Ірану, що, на їхню думку необхідно, для гарантій, аби Іран не порушував умов нещодавньої міжнародної угоди щодо стримування ядерної програми", - йдеться в повідомленні.

Рішення було ухвалене одностайно, 99 голосами сенаторів після того, як кілька тижнів тому цей же документ був прийнятий 419 конгресменами проти одного. Остаточне рішення має прийняти президент США Барак Обама, який досі не сказав, чи поставить він свій підпис під цим документом, або ж заветує його.

Нагадаємо: санкції націлені на енергетичний, військовий і банківській сектор Ірану. Вперше вони були введені в 1996 році, після були додані додаткові обмеження. На переконання американських законодавців, саме санкції американського Конгресу змусили Іран сісти за стіл переговорів та привели до можливості укладення ядерного угоди.

Станом на сьогодні, санкції, фактично, не діють відколи адміністрація Обами дозволила припинити їх до моменту, поки Іран продовжує дотримуватися умов угоди. Водночас, законодавці прагнуть зберегти можливість застосування цих обмежень і надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-