Штайнмайєр вирушив до Лівану

Штайнмайєр вирушив до Лівану

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр у четвер вирушив до Лівану, щоб на місці оцінити об'єм подальшої необхідної підтримки цій країні.

Про це він заявив перед від'їздом, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я хотів би скласти для себе власну картину того, як Німеччина і Європа можуть ще більше допомогти Лівану та іншим сусіднім країнам», - сказав міністр.

Він зазначив, що «звірячі і жорстокі дії сирійської армії та її союзників» змусили ще більше людей залишити свої будинки в північній Сирії і шукати притулку у сусідніх країнах, у тому числі в Лівані. Позиція Лівану щодо біженців заслуговує, на переконання Штайнмайера, більшого визнання. Він нагадав, що Німеччина є найбільшим кредитором Лівану і розраховує, що ці гроші будуть витрачені на забезпечення біженцям гідного існування.

«Ми всебічно зацікавлені в тому, щоб Ліван залишався якорем стабільності в цьому неспокійному регіоні», - підкреслив глава німецького МЗС.

Він відзначив, що з обранням нового президента з'явився новий імпульс для стабілізації держави і уряду та висловив надію, що тепер вдасться швидко створити новий уряд.

У Бейруті Штайнмайєр проведе переговори з президентом країни Мішелем Наїмом Ауном, прем'єром Саадом Харірі і його попередником Таммамом Салямом, головою парламенту Набихом Беррі і главою МЗС Джебралом Басилом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-