Берлін продовжить підтримувати Афганістан грошима і військовими

Берлін продовжить підтримувати Афганістан грошима і військовими

Укрінформ
Німеччина є другим за обсягами фінансової допомоги Афганістану і активним учасником місії НАТО з підтримання стабільності в країні.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу в ФРН, говорив у своїй промові перед бундестагом 1 грудня держсекретар МЗС ФРН Міхаель Рот, який просив депутатів підтримати рішення уряду щодо продовження участі солдат бундесверу в місії НАТО Resolute Support в Афганістані.

"Місією Resolute Support ми підстраховуємо військовими засобами те, чого хочемо досягти в політичному і громадянському сенсі... - дати афганському уряду підтримку для запуску мирного процесу і порядку реалізації реформ", - сказав держсекретар.

При цьому він нагадав про політичну та фінансову підтримку Кабулу – 510 млн євро в рік, з яких 80 млн євро – на потреби афганської армії, 70 млн – поліції, 250 млн євро – на співробітництво у сфері економічного розвитку і 110 млн – на проекти стабілізації.

"Ні в одній іншій країні ми не задіяні так сильно", - підкреслив дипломат, додавши, що у відповідь Берлін очікує від Афганістану виконання його "частини домовленості" - дотримання прав людини, боротьби з корупцією, а також вирішення питання мігрантів (лише в цьому році тільки в Німеччині притулку запросили понад 120 тисяч афганців, - ред.).

"За останні 2 роки Афганістан просунувся вперед, але країна як і раніше потребує нашої підтримки...Ми залишаємося вірні нашої спільної відповідальності за стабільність і безпеку в Афганістані", - запевнив Рот.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в Командуванні місіями бундесверу, Німеччина бере участь у місії в Афганістані вже 15 років (з грудня 2001, - ред.). Нині, після завершення в 2014 році місії ISAF (International Security Assistance Force), в країні знаходяться 980 німецьких військових, які навчають афганських поліцейських, надають консультаційну допомогу уряду країни, допомагають у влаштуванні внутрішніх біженців та беруть участь у створенні державних структур та інфраструктури.

Уряд ФРН 16 листопада прийняв рішення про збереження присутності в Афганістані військового контингенту до кінця 2017 року. Його чисельність і завдання залишаються незмінними, а солдати, згідно з мандатом, не беруть участі в бойових діях.

Фото: picture-alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-