Держдеп підтверджує римську зустріч Керрі з Лаврова у п'ятницю

Держдеп підтверджує римську зустріч Керрі з Лаврова у п'ятницю

Укрінформ
Державний департамент офіційно підтвердив заплановану зустріч глав зовнішньополітичних відомств США і Росії в п'ятницю в італійській столиці в рамках роботи міжнародної конференції "Римський середземноморський діалог".

З відповідною заявою виступив у четвер під час щоденного брифінгу заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я можу підтвердити, що держсекретар Керрі зустрінеться з міністром закордонних справ Лавровим у Римі завтра", - зауважив Тонер, обговорюючи питання сирійського врегулювання.

Крім того, за словами представника держдепу, Керрі має заплановану зустріч в італійський столиці зі спеціальним представником ООН по Сирії Стефаном Де Містурою, а також з європейськими партнерами.

Водночас Тонер не уточнив, чи планується обговорення питання агресії Росії проти України під час зустрічі глав зовнішньополітичних відомств США і РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Джон Керрі 2-3 грудня перебуватиме в Римі та Ватикані. У столиці Італії у нього запланована низка двосторонніх зустрічей, а також участь у "Римському середземноморському діалозі". У Ватикані Керрі планує провести переговори з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном, з яким обговорить, у тому числі, ситуацію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-