Екс-директор ЦРУ розповів, що найперше має зробити Трамп у зовнішній політиці

Екс-директор ЦРУ розповів, що найперше має зробити Трамп у зовнішній політиці

Укрінформ
Одним із найперших кроків нового президента США у зовнішній політиці має стати призначення держсекретаря, який поїде до всіх ключових союзників Америки, щоб заспокоїти їх та донести чітку позицію Білого дому про подальшу співпрацю.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні колишній директор ЦРУ та глава Пентагону Леон Панетта, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Новому президенту, і це напевно має стати першим кроком, потрібно зрештою визначитися з державним секретарем", - зазначив Панетта, виступаючи на Форумі глобальної безпеки, організованому Центром стратегічних та міжнародних досліджень.

За його словами, глава Держдепу повинен "вийти у світ" та нанести візити до всіх ключових союзників, відвідати країни, які залишають союзні зв'язки зі США, Ізраїль та ключові країни Азії. Новий держсекретар повинен донести чіткий меседж, що роз'яснить, якою буде позиція президента, наголосив Панетта.

"Я так вважаю, що світ зараз думає: "Якого дідька відбувається?" І це небезпечний момент, бо в них (у інших країн – ред.) немає впевненості", - підкреслив колишній глава ЦРУ і Пентагону.

Він наголосив, що на зовнішньополітичному напрямі відповідальність за це несе саме президент, який має донести союзникам, якою буде політика наступної адміністрації "у справах з усім світом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-