Демократи переобрали партійного лідера в Палаті представників США

Демократи переобрали партійного лідера в Палаті представників США

Укрінформ
Конгресвумен від штату Каліфорнія Ненсі Пелосі, за результатами таємного голосування, продовжить очолювати Демократичну партію в нижній палаті американського Конгресу наступного року.

Вибори відбулися в середу, передає АР із посиланням на джерела в Палаті представників.

"Демократи Палати представників переобрали в середу Ненсі Пелосі своїм лідером, незважаючи на розчарування серед деяких із них в (демократичному – ред.) кокусі", - зазначається в публікації.

Знову переобрали 76-річну представницю штату Каліфорнія, яка очолює партію з 2002 року, протистояв конгресмен Тім Райан. За результатами таємного голосування, Пелосі набрала 134 голоси проти 63 у свого опонента.

Усередині партії її називають "найкращим тактиком" у головному законодавчому органі навіть попри те, що партія програла битву за обидві палати американському Конгресу на нинішніх виборах. Хоча на її адресу лунає й чимало критики. У цьому зв'язку Пелосі вимушена була пообіцяти кокусу дещо змінити політику політичної сили.

Вибори партійного лідера спочатку планувалося провести до Дня подяки, який святкували в США минулого тижня. Однак пізніше вирішили відкласти цей процес, щоб дати демократам більше часу для обміркування результатів виборів до Конгресу та розглянути шляхи просування вперед.

Демократи залишаються в меншості в Палаті представників наступної сесії, маючи лише 194 мандати проти 240 у республіканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-