У Нідерландах праві сили лідирують у передвиборчих рейтингах

У Нідерландах праві сили лідирують у передвиборчих рейтингах

Укрінформ
Крайня права партія PVV могла б отримати найбільше місць у парламенті Нідерландів, якби вибори відбулися найближчим часом.

Про це свідчать результати узагальненого дослідження, яке регулярно публікує голландський суспільний мовник NOS.

Так, за даними опитування, партія PVV, лідером якої є відомий своїми євроскептичними поглядами та антиісламською позицією політик Герт Вілдерс, могла б отримати близько 27-31 місця із 150 місць у Нижній палаті парламенту.

Правляча партія VVD, до якої належить нинішній прем'єр-міністр країни Марк Рютте, зайняла б друге місце, отримавши від 24 до 28 місць.

Минулого тижня дослідницька компанія I&O Research також зафіксувала зростання популярності правої партії PVV, зокрема, на фоні судового процесу щодо лідера партії Герта Вілдерса.

Як зазначають дослідники, багато прихильників вважають "несправедливим", що політик постав перед судом, де його обвинувачують у розпалюванні ненависті та дискримінації. Крім того, серед причин дослідники компанії називають дискусію у голландському суспільстві щодо контроверсійного різдвяного персонажа Zwarte Piet, від якого багато хто пропонує відмовитись як від стереотипного образу колоніального минулого, а також дії уряду в ситуації із референдумом щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, парламентські вибори у Нідерландах мають відбутися 15 березня наступного року. Раніше дослідники вже фіксували надзвичайно високу підтримку ультраправої партії PVV. Так, за опитуваннями, на початку року партія мала найбільшу підтримку серед виборців і могла розраховувати на 33-39 із 150 місць у Нижній палаті парламенту. Пізніше вона почала поступово втрачати рейтинги, поступаючись лідерством коаліційній VVD.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-