У Гаазі відбудуться заключні дебати у справі сербського генерала Младіча

У Гаазі відбудуться заключні дебати у справі сербського генерала Младіча

Укрінформ
Заключні дебати у справі колишнього командувача армії боснійських сербів Ратко Младіча, якого обвинувачують у вчинені геноциду, злочинів проти людяності та порушення законів та звичаїв війни у Боснії та Герцоговині у 90-х роках, розпочнуться 5 грудня.

Про це повідомила прес-служба МТКЮ.

"Заключні дебати у судовому процесі щодо колишнього командувача армії боснійських сербів Ратко Младіча розпочнуться 5 грудня о 9.30", - йдеться у повідомленні.

Оголошення заключних аргументів сторонами розпочнеться зі слова обвинувачення і триватиме з 5 до 7 грудня. Після цього будуть виголошуватись аргументи захисту починаючи з 9 грудня по 13 грудня. Крім того, кожна зі сторін матиме по 1,5 години часу на відповіді 15 грудня.

Як повідомляється, Младічу було висунуто обвинувачення 25 листопада 1995 року. У 2011 році він був заарештований та переданий Трибуналу. Судовий процес розпочався 16 травня 2012 року.

Младіча обвинувачують у вчиненні геноциду, злочинів проти людяності та порушення законів та звичаїв війни у Боснії та Герцоговині починаючи з травня 1992 року по 1995 рік.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії визнав винним у вчиненні злочинів проти людяності та геноциду в різних містах Боснії колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича. Його засуджено до 40 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-