Австралія розширить «План Коломбо» двома новими державами

Австралія розширить «План Коломбо» двома новими державами

Укрінформ
МЗС Австралії оголосило, що у 2017 році в межах освітнього «Плану Коломбо» буде профінансовано 105 стипендій для найкращих австралійських студентів із 30 провідних університетів країни для навчання за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Австралії.

«У рамках нашого «Плану Коломбо» студенти отримають нагоду навчатися у 17 країнах Індійсько-тихоокеанського регіону, в тому числі вперше у Пакистані та Папуа-Новій Гвінеї.  Це відображає високий попит на розширення освітніх можливостей у нашому регіоні», - заявила  міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Нові стипендіати поповнять 17500 учасників програми, які взяли у ній участь впродовж останніх чотирьох років.

За словами міністра освіти і підготовки кадрів Австралії Саймона Бірмінгема, інтерес до згаданої програми серед студентів з кожним роком зростає.

"«План Коломбо» є частиною зусиль, спрямованих на реанімування престижу міжнародної освіти в Австралії, та частиною загальнодержавної програми уряду з просування інтересу молоді до навчання, а також вивчення регіону", - сказав міністр освіти.

У свою чергу Джулі Бішоп заявила, що «міжнародна мобільність студентів є життєво важливою частиною будівництва наших довготривалих людських стосунків між країнами регіону, які в майбутньому стануть одним з основних аспектів економічного  і культурного процвітання Австралії».

Нагадаємо: «План Коломбо» - програма, спрямована на підвищення рівня знань Індо-Тихоокеанського регіону шляхом підтримки участі студентів старших курсів у закордонних освітніх дослідницьких програмах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-