Євроінтеграція Молдови стала стратегічним завданням для Румунії

Євроінтеграція Молдови стала стратегічним завданням для Румунії

Укрінформ
Стратегічною метою Румунії проголошена європейська інтеграція Республіки Молдова.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс за підсумками засідання Вищої Ради оборони, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Під час засідання Вищої Ради оборони ми затвердили довгострокову стратегію розвитку відносин між Молдовою і Румунією. Наші відносини повинні стати більш поглибленими, прагматичними й передбачуваними. Стратегія – це конкретний план дій у підтримку євроінтеграційних прагнень Молдови. Він складений і затверджений з урахуванням не тільки складній ситуації всередині Євросоюзу, але і з огляду на останні події в Республіці Молдова. Таким чином, європейська інтеграція Молдови стає стратегічною метою Румунії», - заявив Йоганніс.

При цьому глава Румунії підкреслив, що реалізація європейської інтеграції Молдови залежить не лише від підтримки Румунії, але і від прагнення і бажання керівництва і громадян Республіки Молдова.

Йоганніс також повідомив, що найближчим часом буде створена міжвідомча група експертів, які займуться розробкою плану практичної реалізації поставлених завдань.

Як раніше повідомляло агентство, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що президентські вибори, які відбулись в країні, не зможуть змінити європейський вектор її розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-