Канада закликала використати усі методи для зняття блокади з Алеппо

Канада закликала використати усі методи для зняття блокади з Алеппо

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна докласти усіх зусиль, аби відновити доступ гуманітарних вантажів до Алеппо та притягти до відповідальності організаторів злочинів проти цивільних у місті.

Про йдеться у заяві підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«Підкомітет засуджує бомбардування та облогу східного Алеппо та закликає Канаду разом із міжнародною спільнотою використати усі засоби, аби доправити гуманітарний вантаж до Алеппо, припинити облогу міста та притягти до відповідальності сторони, винні у порушенні міжнародного гуманітарного права та прав людини», - зазначили у підкомітеті.

У заяві наголошується, що члени підкомітету були «обурені та шоковані», коли дізналися про руйнування військами Асада усіх шпиталів у східному Алеппо та їх відмову від пропозиції ООН про оголошення перемир'я.

«Підкомітет із тривогою зазначає, що число загиблих у східній частині Алеппо продовжуватиме зростати й надалі, оскільки цивільні, які перебувають в облозі, не мають змоги отримати невідкладну медичну допомогу, провести операцію або інше лікування. Тим часом залишки продовольства, питної води, медикаментів, перев’язочних матеріалів та палива у місті продовжують зменшуватися», - підкреслюється у документі.

Депутати підкреслили, що саме цивільні, серед яких багато дітей та немовлят, платять своїм життям за продовження війни.

Нагадаємо: за інформацією ВООЗ, надання медичної допомоги жителям сирійського міста Алеппо наразі неможливе через руйнування бомбами всіх лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-