ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад на університет в Огайо

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад на університет в Огайо

Укрінформ
Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт, який стався напередодні поблизу державного університету штату Огайо та спричинило поранення щонайменше одинадцяти людей.

Відповідну заяву ісламісти поширили в вівторок у соціальних медіа, зазначає Business Insider.

"ІДІЛ взяла на себе відповідальність за атаку в вівторок, прихильники угруповання поширювали інформацію про неї в інтернеті незабаром після того, як вона сталася", - зазначає видання.

При цьому зауважується, що конкретний мотив нападу, який здійснив 18-річний Абдул Разак Алі Артан, залишається неясним. У цьому зв'язку лише повідомляється, що він процитував одного з проповідників-терористів на своїй сторінці у Facebook.

Тим часом, експерти, які спеціалізуються на боротьбі з тероризмом, пов'язали теракт в Огайо з пропагандою, яку проводило угруповання "Ісламська держава".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок на території кампусу державного університету Огайо нападник в'їхав на автомобілі у натовп, після чого вискочив з машини та намагався зарізати всіх, хто попадався йому під руку, маючи в руках великий ніж. Співробітник поліції кампусу вбив нападника на місці події.

Спочатку повідомлялося про дев'ятьох поранених, у тому числі одну людину в тяжкому стані, згодом ця кількість зросла до 11-ти осіб. Нападником виявився 18-річний студент університету сомалйського походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-